Поділитися в соціальних мережах!

12 жовтня 2022 року здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Практична психологія» другого, третього й четвертого років навчання відвідали гостьову лекцію.

Лекцію на тему «Кризова психологічна допомога в умовах війни» прочитала доктор психологічних наук професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Тетяна Миколаївна Яблонська.

На лекційному занятті студенти пригадали сутність понять «стрес», «психотравма», «посттравматичний стресовий розлад», розлянули типи реагування в гострому стресі, особливості та наслідки хронічного стресу, особливості посттравматичного стресового розладу, його діагностичні критерії, вплив тривалого стресу на людину, пригадали чинники, що пом’якшують реакцію на стрес і, насамкінець, було досить детально розглянуто специфіку надання першої психологічної допомоги при гострих стресових ситуаціях.

Особливий інтерес у слухачів викликав досвід діяльності Тетяни Миколаївни як психолога-консультанта гарячої лінії психологічної підтримки, що діє в межах проєкту Благодійного фонду «Запорука».